Wildrooster

Op donderdag 15 december is een wildrooster aangelegd in de Sijsseltselaan.  Deze is in de plaats gekomen van het witte hek. Daarmee maken we het bos beter bereikbaar voor mindervaliden en wordt de ingang van het bos makkelijker toegankelijk voor voetgangers en mountainbikers.

De afgelopen tijd hebben wij van verschillende partijen gehoord dat de toegankelijkheid van het bos beter kan. Bij het hek was er veel modder en het hek zelf was voor sommigen ook een obstakel. Daarom hebben wij het hek nu vervangen door een wildrooster.

Met de vervanging van het hek door een wildrooster, verdwijnt de modderige grond op de locatie van de toegang. Mountainbikers kunnen daarnaast eenvoudiger het bos in fietsen. Ook kan personeel van Huize de Compagnie makkelijker een rondje wandelen met cliƫnten met hun bosrolstoel. Ook kan je nu, zonder het hek, vanuit de wijk echt de Sijsselt in kijken.

Het wildrooster is ongeveer 4,10 meter lang en 2,10 meter breed. Zo kunnen er geen wilde zwijnen overheen lopen of springen. Het bestaande klaphek blijft, maar zal minder vaak gebruikt worden.