Vergroen uw tuin met behulp van Steenbreek

Om de gemeente toekomstbestendig te maken, zijn we enkele jaren geleden gestart met operatie Steenbreek. Het doel van Steenbreek is om Ede meer te vergroenen.

Een groene leefomgeving zorgt voor een betere luchtkwaliteit, geeft verkoeling in de zomer, helpt bij een betere afwatering van hemelwater en voorkomt hiermee overstromingen en zorgt voor een beter leefgebied van vogels, vlinders en andere insecten. Tuinieren brengt je in beweging en zorgt dat je buiten bent wat een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest. Kortom, het heeft heel veel voordelen!

Je kunt je tuin op verschillende manieren vergroenen. Vervang bijvoorbeeld zo veel mogelijk tegels door groen of laat een klimplant tegen je schutting aangroeien. Operatie Steenbreek van de gemeente Ede helpt u hier graag bij. Heeft u interesse in het vergroenen van uw tuin, maar heeft u vragen over hoe u dit het beste kan aanpakken? Neem dan contact op met Steenbreek: steenbreek@ede.nl. Binnen de gemeente zijn tuincoaches waarmee we u in contact kunnen brengen. Zij vertellen u over hun ervaringen en adviseren over hoe u het beste uw tuin kan vergroenen.