Kunst in het Heidepark

In het Heidepark is ruimte voor een kunstwerk. Wij gaan kunstenaars vragen om hier idee├źn voor aan te leveren. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe het kunstwerk eruit komt te zien. Wat wel bekend is, is dat het zal verwijzen naar het verzet in de Tweede Wereldoorlog in Ede. De buurt mag volgend jaar meedenken over welk kunstwerk er uiteindelijk komt.

Waarom een kunstwerk over het verzet?

In de Tweede Wereldoorlog waren er in de regio verschillende verzetshelden die hebben gestreden. De straten in de wijk Simon Stevin zijn vernoemd naar deze bijzondere mensen.

Vereniging Oud Ede en Platform Militaire Historie Ede hebben de verzetshelden aangedragen voor de straatnamen in de wijk Simon Stevin en zijn met het initiatief gekomen om in de wijk ook een zichtbare verwijzing naar dit verzet toe te voegen. Met een kunstwerk krijgt dit onderdeel van het verleden ook een gezicht in de wijk. Op de websiteleest u de verhalen van de verzetshelden naar wie de straten zijn vernoemd.

Kiezen van het kunstwerk

De komende maanden selecteren we samen met initiatiefnemers drie kunstenaars die een schets mogen maken voor een mogelijk kunstwerk. Samen met een vertegenwoordiger uit de buurt, kiezen we het kunstwerk dat uiteindelijk wordt geplaatst. De vertegenwoordiger en het bewonersplatform betrekken de buurt bij de selectie van het kunstwerk. Wij hopen het kunstwerk eind 2023 te plaatsen, als ook alle straten en het groen zijn ingericht. Bekijk de oproep voor de kunstenaars.