Wonen op de grens van stad en natuur

Op slechts 5 minuten vanaf het levendige centrum van Ede is in Simon Stevin de Veluwe uw achtertuin.

Tussen het erfgoed

Eeuwenoude bomen, statige lanen en imposante monumentale gebouwen herinneren aan de tijd dat Simon Stevin een kazerneterrein was . In Simon Stevin woont u te midden van historisch erfgoed. De grote, oude bomen maken bovendien dat de nieuwe woningen al in een groene omgeving staan.

Wonen tussen natuur ..

De wijk Simon Stevin in Ede heeft een unieke ligging in het groen, direct grenzend aan de Veluwe. De natuur rondom Ede nodigt uit tot eindeloze zwerftochten op de fiets, te paard of wandelend. In Simon Stevin is de Veluwe is uw achtertuin. Hier loopt u zo het bos in of de heide op. Op slechts tien autominuten vindt u de schoonheid van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

.. en stad

In de wijk Simon Stevin woont u in alle rust en ruimte. Tegelijkertijd kunt u volop genieten van de levendigheid van de stad. Wat dacht u van winkelen in het centrum, genieten van lokale hapjes en drankjes in een van de vele restaurants, een filmpje pakken bij Cinemec of nieuwe smaken ontdekken op de foodfestivals van Ede. Of laat u zich liever verrassen door de programma’s van Akoesticum, het nationale trainingscentrum voor podiumkunsten, Cultura en poppodium Astrant.

Goed bereikbaarbaar

De bereikbaarheid van Simon Stevin is uitstekend. Via intercitystation Ede-Wageningen bent u binnen 10 minuten in Arnhem en in 25 minuten in Utrecht. En natuurlijk bent u vanuit uw huis verzekerd van een goede aansluiting op de provinciale weg N224, de rijksweg A12 en de A30

Inrichtingsplan

Het inrichtingsplan voor de openbare ruimte vormt het raamwerk voor de wijk Simon Stevin. Het is de basis voor de verdere uitwerking van de openbare ruimte. In het plan leest u onder andere hoe de wijk is opgebouwd, hoe de groenstructuur, de wegen en de parkeerplekken eruit gaan zien en waar de speelplekken komen.

Beeldkwaliteitsplan

In het Beeldkwaliteitsplan Kazerneterreinen is de basis voor nieuwe bouwplannen in Simon Stevin. Het Beeldkwaliteitsplan Kazerneterreinen Simon Stevin - Appendix voor bouwvelden 5a en 5b gaat over het laatste deel in de wijk dat nog ontwikkeld moet worden. 

Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Altijd op de hoogte van start verkoop, start bouw en events

Aanmelden nieuwsbrief