Werkzaamheden Parklaan starten eind januari

In 2022 wordt gestart met de aanleg van de Parklaan. Deze weg verbindt straks Ede-Zuid met Ede-Oost, vanaf de N224 tot aan de A12. De Parklaan bestaat straks uit meerdere wegen met een eigen straatnaam. Hiervoor worden nieuwe wegen aangelegd en bestaande wegen aangepast. 

Langs de kazerneterreinen komt de Parklaan te liggen op plekken waar nu nog geen weg is. Op veel van deze plekken staan nu nog bomen en ander groen. Een deel daarvan moet wijken voor de aanleg van de Parklaan. Bijna alle bomen die we moeten kappen, worden vanaf eind januari tot half maart 2022 gekapt. Zo zijn we klaar voordat het broedseizoen van vogels begint.

Hier komt wel iets voor terug: we compenseren alle bomen van een bepaalde dikte en hoogte door ze terug te planten. Dit doen we zoveel mogelijk in het gebied van de Parklaan en anders daar net buiten, bijvoorbeeld bij de Sijsseltselaan. We planten zelfs meer bomen aan dan we volgens de regels verplicht zijn. Zo planten we in totaal langs de Parklaan bijna 1100 bomen terug.

Wilt u meer weten over het kappen en terugplanten van bomen voor de Parklaan? Neem dan een kijkje op Parklaan.ede.nl/bomen. Meer weten over het project de Parklaan? Bekijk dan ook de andere pagina‚Äôs op deze projectwebsite.