Speelplekken op Simon Stevin

De Simon Stevin Kazerne raakt steeds meer bewoond. Dat betekent dat er ook steeds meer kinderen in de wijk zijn. Voor deze kinderen komen er straks op verschillende plekken in de wijk speelplekken. Samen met de werkgroep spelen van platform Simon Stevin hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan een speelplan voor deze plekken. Dit speelplan is nu bijna af.

In het voorjaar leggen we de eerste drie speelplekken aan

In de Simon Stevin Kazerne komen 7 verschillende locaties voor spelen. In de onderstaande locaties staan deze met een stip weergegeven. We gaan in het voorjaar de eerste drie speelplekken aanleggen. Dit zijn de plekken die aangegeven zijn met een gele stip. Ze liggen in het gebied dat wij de komende maanden definitief inrichten.

De speelplekken in het Bospark leggen we eind volgend jaar en begin 2022 aan, wanneer wij dit gebied ook definitief gaan inrichten. De speelplek aan de Pieter van Varklaan voeren wij uit wanneer de bouwactiviteiten aan deze straat klaar zijn.

Hoe zien de speelplekken eruit?

Voor de inrichting van de speelplekken is op basis van de toegekende en de ligging in de wijk een leeftijdsindeling gemaakt. Deze indeling is door de werkgroep sport en spelen van Platform Simon Stevin door middel van een poll op de website getoetst bij de bewoners van Simon Stevin. Op basis van deze indeling is een keuze gemaakt voor de speeltoestellen. Het uiteindelijke resultaat is een gevarieerd speeltuinaanbod.

Op de onderstaande afbeelding ziet u hoe de speelplek tussen de Janny Laupmanlaan en de Rijk Tigelaarstraat eruit komt te zien. Op de website van bewonersplatform Simon Stevin kunt u de details van de eerste drie speelplekken downloaden.

Het tijdelijk trapveld aan de Brigadelaan staat er!

Eerder schreven wij dat er een tijdelijk trapveldje komt aan de Brigadelaan, aan de andere kant van de fietsdoorsteek naar het Elias Beeckman Kazerneterrein. Inmiddels zijn de goaltjes en bankjes geplaatst en kan er dus worden gevoetbald!

We hopen het definitieve trapveld aan het Gebroeders van Steenbergenplantsoen in het najaar van 2021 te realiseren.