Kom naar de Tuindag op zaterdag 15 juni!

Moet u uw tuin bij uw nieuwe woning nog aanleggen? Of wilt u weten hoe gezond uw tuin is? Kom zaterdag 15 juni naar de Tuindag op de Gemeentewerf in Ede. Laat u inspireren en ontvang handige tips voor een groene tuin. Bij zeventien tuinen in de buurt kunt u inspiratie op doen. Informatie en adressen vindt u bij de Groei en Bloei-stand en op www.ede.groei.nl.

Gratis tuinontwerp

Wilt u aan de slag met uw tuin, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Laat tijdens de Tuindag een schetsontwerp maken voor een groene tuin. Neem hiervoor foto’s en een plattegrond van uw tuin mee. Een adviseur gaat een half uur met u in gesprek over wat u wil en wat kan. Inschrijven kan ter plekke.

Tegels voor gratis planten

Ruil tijdens de Tuindag uw tegels in voor planten. Per adres geldt minimaal twee, maximaal vijf tegels. In ruil voor uw tegels krijgt u een bon van € 7,50. Daarmee zoekt u ter plekke een aantal planten uit.

Workshop

Van 13:30 - 16:00 uur geeft IVN de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Speciaal voor iedereen met weinig tuinervaring en die wil leren tuinieren. U ontvangt tips en gaat zelf aan de slag met een ontwerp voor uw tuin. Er is beperkt ruimte, dus geef u snel op via info@ivn-ede.nl.

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen er onder meer knutselen en spelletjes spelen. Maar ze mogen ook uilenballen uitpluizen en zo ontdekken ze wat een uil allemaal eet.

Koffie/thee en limonade

Tijd voor een kop koffie of thee? Barista's bereiden deze dag heerlijke koffie voor u. En voor de kinderen is er limonade.

Kom fietsen

De Tuindag is van 11:00 -16:00 uur. U bent welkom op de Gemeentewerf, Asakkerweg 8 in Ede. We adviseren u zoveel mogelijk op de fiets te komen. Parkeren kan op het terrein. Komt u met de auto? Volg dan de aangegeven route.