20 vrijstaande villa’s aan de Ginkelse Heide in Ede

Wild spotten vanuit je woonkamer

Heijmans gaat 20 vrijstaande villa’s realiseren in Ede. De vrijstaande villa’s komen aan de rand van de Simon Stevin Kazerne en grenzen met hun kavels aan de Ginkelse Heide. Heijmans won de opdracht van de gemeente Ede, vanwege het ontwerp wat zich op de juiste manier verhoud met het achterliggende heide landschap en haar duurzaamheidsambitie en aandacht voor ecologie. Het nieuwbouwproject ‘PUUR op de heide’, wordt onder meer gekenmerkt door haar unieke ligging en een stoere architectuur.

Aansluiting op natuur
Heijmans heeft Mix architectuur uit Ede gevraagd een ontwerp te maken voor de vrijstaande villa’s met als resultaat drie ontwerpen die wel familie van elkaar zijn maar ieder hun eigen contour en eigenschappen hebben. De karakteristieke flauwe houten kappen en grote overstekken zorgen voor een juiste inpassing in het landschap. Ook de keuze voor natuurlijke materialen zorgt er voor dat de relatie met het landschap nog meer versterkt wordt.

Comfort, gasloos en energieneutraal (EPC nul)
De villa’s op ruime kavels variëren in woonoppervlakte vanaf circa 175 tot 185 vierkante meter en worden aangesloten op het warmtenet van Ede. Om comfort te verhogen worden de woningen onder meer uitgerust met vloerverwarmingen en huisbesturingssysteem Slim Wonen, waarmee bewoners ook energieverbruik in hun woning nauwlettend in de gaten kunnen houden.  

Woonwensen centraal
Tijdens een eerste Preview op donderdag 19 april aanstaande gaat Heijmans met potentiële toekomstige bewoners van ‘PUUR op de heide’ in gesprek over hun specifieke woonwensen, zodat ze meegenomen kunnen worden in de verdere uitwerking van het ontwerp. Prijsindicatie rond de €800.000,- v.o.n.

Preview PUUR op de heide
Wanneer: donderdag 19 april
Tijdstip: 19.30-21.30
Waar: Restaurant Klein Zwitserland, Lunterseweg 44 Ede, voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Wilt u ook langskomen op de previewavond? Meld u zich dan aan op de website van Puur op de heide.

Naar verwachting start de verkoop in het najaar van 2018, waarna de bouw in het voorjaar van 2019 begint. Ditters Makelaars uit Ede zal de verkoop begeleiden.

Meer informatie is te vinden op de website Puur op de Heide.